Hestens tyggetid

Hesten har fra naturens side altid været vant til at æde mange timer dagligt. Den lange tyggetid er nødvendig for hestens fordøjelse og derfor er det vigtigt at tage højde for dette i hestens foderindtag. Denne artikel omhandler hestens tyggetid og hvilken indflydelse det har på fordøjelsen.    

Læs hele artiklen her

Sukker i hestens foderration

Der er fordele og ulemper sukkerindtaget i hestens foder. Denne artikel omhandler hvornår sukkeret kan være gavnligt og i hvilke tilfælde, det kan være skadeligt for hesten. Der er tidspunkter på året, hvor hesteejeren skal være opmærksom. Det tidlige forårskal man passe ekstra på, hvis hesten kommer på forårsgræs.

Læs hele artiklen her

Hø eller wrap

Hvad er forskellen på hø og wrap? Kan man med fordele vælge det ene fremfor det andet? Hvad skal man vælge til en hest med støvallergi?   Denne artikel giver et overblik over fordele og ulemper ved både hø og wrap, så man kan vælge det optimale grovfoder til det hestehold man har. 

Læs hele artiklen her

Den optimale fodring

Hvis man ser på hestens samlede foderration, så er der flere ting man skal være opmærksom på. Alle råvarer man fodrer med skal være af høj kvalitet, dette gælder også vitamin og mineraler  Læs mere om dette og hvilke overvejelser Kirstinedal Mølle har gjort for at opnå den bedste kvalitet af råvarer.

Læs hele artiklen her

Vintertiden

Når vintertiden nærmere sig skal man afgøre om hestene skal på stald eller blive ude i løsdrift.  Hvis man vælger at lade dem blive ude er der en række regler man skal være opmærksom på. Hvilke krav er der til marken? Skal der være læsskur?Læs mere om reglerne i denne artikel, så man sørger for at alle krav er opfyldt.

Læs hele artiklen her