Optimal fodring

Der er flere aspekter i fodring af heste og hvordan man sammensætter foderet optimalt. Det primære er at vælge hvilket grovfoder man ønsker. Der er nogle hesteejere der foretrækker hø, mens andre hellere vil fodre med wrap. Det afgørende er at kvaliteten er iorden og at man sørger for at hesten har afgang til grovfoder og vand i rigelige mængder. Derudover skal hesten have en foderration ved siden af, så den er dækket ind med vitaminer, mineraler og proteiner.

Det er vigtigt, at der er taget højde for hestens behov og den rigtige afstemning af råvarerne. Vores vitamin og mineral blanding er lavet i samarbejde med Vitfoss, der er et firma der har specialiseret sig i at producere vitaminer og mineraler. Vores målsætning er at lave foderblandinger, der dækker alle hestene behov og giver den optimale fodring.

Derfor har vi valgt at samarbejde med Vitfoss, der kan opfylde vores krav til vitamin og mineralsammensætningen. Rikke Schmidt fra Vitfoss skriver:

" Vitfoss ved, at præcision og nøje afstemt blandingsforhold er afgørende for optimeringen".

Det er vigtigt at være opmærksom på dette, når man vælger hvilket hestefoder man skal bruge. Derudover skriver RikkeSmidt";

"Vitfoss handler kun med leverandører,hvis råvarer er gennemgået en kvalitetstest og efterfølgende godkendelse."  

Det betyder at kvaliteten af de vitaminer og mineraler der anvendes i vores foderblandinger er af bedste kvalitet, og det er afgørende i en foderblanding. Kirstinedal Mølle laver frisk foder af råvarer af en god kvalitet og blander det sammen i den rigtige sammensætning. Derfor er foderblandinger ikke tidskrævende at fodre med 

og samtidig ved man at hesten får præcis den har behov for. Sammensætningen af foderet og de råvarer foderet indeholder er væsentlig i fodringen af heste.                                                              

Camilla Hensberg